Nakladnička kuća Litteris osnovana je krajem 2002. godine, a prva knjiga
– bila je to 'Platforma' poznatoga francuskog romanopisca Michela Houellebecqa, autora koji je na neki način proslavio i postao zaštitnim znakom te izdavačke kuće, izašla je u proljeće iduće godine. Otada pa do danas Litteris se profilirao kao izdavač knjiga pisanih istančanim ukusom i visokim književnim stilom, koje su namijenjene zahtjevnijoj čitalačkoj publici, Baudelaire, Pound, Ortega y Gasset, Fuentes,  Mishima, Kerouac, Huysmans, Artaud, Michaux, Schulz, Quignard, Simone Weil, Barbery , Illich, Tanizaki– samo su neki od Litterisovih stranih autora, a od hrvatskih Gotovac, Paić,  Jarak, Benčić-Rimay, Pejaković  i drugi.
U Litterisovoj ponudi nalaze se najraznolikiji naslovi – od zbirki poezije, eseja i romana do stručnih naslova, knjiga iz područja duhovnosti, umjetnosti, filozofije, medicine, ekonomije, arhitekture i urbanizma, te vrijednih monografskih izdanja, hrvatskih i inozemnih pisaca. Također, svojim reprint izdanjima, poput, primjerice, Talmuda, Litteris hrvatskoj kulturnoj javnosti nastoji vratiti, odnosno podsjetiti je na neka od temeljnih djela naše kulture i civilizacije.

__________________________________________________________________

Programski i strateški plan rada i razvoja za sljedeće tri godine

• Izdavanje većeg broja knjiga, beletristike, poezije, eseja, studija. S dosadašnjih sto naslova objaviti i iduće tri godine otprilike trideset novih i probranih naslova.

• Razvijati promotivne aktivnosti te poticati čitanje i povećanje čitateljske aktivnosti po modelu aktivnosti oko knjige Jerolima Kavanjina: Bogatstvo i uboštvo.

• Nabava i razvoj novih softvera i tehnologija kojima se unaprjeđuje poslovanje i proizvodni proces u književno-nakladničkoj djelatnosti: nove računalne tehnologije.

• Razvoj platformi za mrežnu prodaju i optimizaciju i redizajn web stranica radi bolje distribucije knjiga.

• Nastup na sajmovima poput Interlibera radi kontakta s čitateljima i prodaje knjiga.

• Zapošljavanje dvoje nove osobe na puno radno vrijeme radi ostvarenja navedenog programa.

__________________________________________________________________

LITTERIS d.o.o.

Adresa: Gračanske dužice 21 / 10000 Zagreb
e-mail: litteris@zg.t-com.hr
tel.: 01/4648-039
mob.: 099/6161-004

 

 

 
 
mvinfo.hr
knjigoljub.blog.hr